Bietencampagne van start!


Met een nieuwe Vervaet bietenrooier zijn we deze week begonnen met de bietenoogst.

 

Deze bietenrooier is voorzien van een zogenaamde combi-poetsontbladeraar. Dat wil zeggen dat hij op 2 manieren kan ontbladeren. Zowel conventioneel met vijzel en bladspreider als integraal. Hierbij wordt de vijzelafvoer afgesloten en het blad fijn verpulverd. Het blad wordt vervolgens tussen de rijen in gelegd en zo gelijkmatig verdeeld over het hele perceel.

 

In plaats van scalpeurs wordt het loof door middel van rubberen klepels gepoetst middels een poetseras. Hiermee voldoet de rooier aan de nieuwe eisen van de verwerkende industrie: wel kop maar geen blad. Dit resulteert onder andere in een verhoging van de netto bietenopbrengst.

 

De rooier heeft een aangedreven scharenrooier in plaats van rooiwielen. Hierdoor worden de bieten minder beschadigd (minder puntbreuk) en de chauffeur heeft een beter zicht op het rooiwerk. Voor bietvriendelijk reinigen is de rooier speciaal aangepast met een spijlenband in plaats van 2 reinigingszonnen. De reinigingscapaciteit blijft echter gewaarborgd.

 

De machine heeft een bunkerinhoud van ca. 18 ton en is uitgerust met 4-wielbesturing.
Kortom:

Een nieuwe rooier die uitstekend kopwerk levert, alle bieten rooit zonder veel verlies en/of beschadiging en toch compact uitgevoerd. Daardoor een wendbare machine met beter zicht voor de chauffeur. Zo kunt u de oogst, van uw met zorg geteelde suikerbieten, met vertrouwen aan ons overlaten. 

Een zorgvuldige oogst, met behoud van kwaliteit: Wij zijn er klaar voor!

 


Actueel nieuwsoverzicht