Gewasbescherming

Ook het uitvoeren van uw gewasbeschermingsopdrachten in alle land- en tuinbouwgewassen kunnen wij voor u verzorgen. Met zelfrijdende spuiten, bestuurd door gediplomeerde vakmensen garanderen wij een optimale verwerking van uw opdracht.

Wij beschikken over een weerprogramma om actuele regenbeelden en windsnelheden continue tot onze beschikking te hebben om iedere bespuiting een gewenst resultaat te geven. Verder maken wij in de aspergeteelt nog gebruik van een Beslissings Ondersteunend Systeem in de strijd tegen Botrytis en Stemphyllium. Tevens maken wij gebruik van een extern spuitadvies van een teeltbegeleidingsadviseur of bestrijdingsmiddelenleverancier. Al deze ingrediënten staan garant voor het behalen van een optimaal resultaat.

 

 

 

Voor bespuitingen in de aspergeteelt is een hoge bodemvrijheid vereist, hiervoor hebben wij twee Coenders HD 4120 hoogbouwspuiten tot onze beschikking. Deze zijn voorzien van 4-wielaandrijving, antislip regeling, spuitcomputer en speedcontrol. De spuitbreedte vollevelds is 22 meter, met 8 RVS valpijpen kan ook het aspergegewas goed onderdoor worden gespoten. Door de hoge vrije doorgang van 1,60 meter is deze hoogbouwspuit behalve voor de aspergeteelt ook goed inzetbaar in de boomkwekerijen, tuinbouw en andere teelten.

 

 

 

Voor de overige spuitwerkzaamheden in de akker- en tuinbouw beschikken wij over een Cebeco Agrifac zelfrijdende landbouwspuit, voorzien van een spuitcomputer en Air-Tec. Hierdoor wordt de drift en het zgn. afrollen van de druppel beperkt. De Cebeco Agrifac spuit is voorzien van 4- wielbesturing en hydraulische spoorbreedteverstelling van 1,50 meter naar 1,80 meter. De landbouwspuit wordt volledig hydraulisch aangedreven. Mede door de goede gewichtsverdeling en het betrekkelijk lage gewicht is de insporing minimaal en kan de spuit onder vrijwel alle omstandigheden werken. De werkbreedte van de sproeiboom met kantdoppen is 27 meter.

 


Laatste nieuws


Nieuw bodem scannen met Veris MSP3

Wij kunnen vanaf nu met onze eigen Veris MSP3 uw bodem scannen. Hiermee worden in één werkgang vijf variabelen nauwkeurig met GPS in kaart gebracht: Zuurgraad (pH) Organische stof gehalte Elektrische geleidbaarheid (EC) 0-30 cm Elektrische geleidbaarheid (EC) 0-90 cm Hoogte van ...

Lees meer »

Buienradar