Bemesting

Wij zijn een erkend intermediar bedrijf en kunnen voor bemesting en bodemverbetering van uw percelen diverse soorten meststoffen, bodemverbeteraars en kalkstoffen voor u regelen, leveren en aanwenden. Wij kunnen u o.a. van dienst zijn met de volgende werkzaamheden betreffende bemesting:

 

  • Dierlijk Drijfmest

Leveren en aanwenden van o.a. rundvee- en varkensdrijfmest:

Bouwlandinjecteren met 21 m³ drie-asser tank, met lagedruk banden en voorzien van Automatische Gegevens Registratie (AGR) met GPS.

Bouwlandinjecteren en weiland zodebemesten met 12 m³ Veenhuis knikdissel tank. Door tijdens het injecteren de knikdissel uit te zwenken, rijden tractor en tank ieder in hun eigen spoor (Hondengang).

Voor het uitrijdschema en de gebruiksnormen van 2015 klik hier.

 

  • Vast compost / bodemverbeteraar / mest.

Voor het verspreiden van compost, champost, stalmest, turf, groenafval etc. maken wij gebruik van twee Tebbe universeelstrooiers (met kantstrooiplaat) voor breedwerpig en nauwkeurig strooiwerk.

Vraag vrijblijvend onze aanbieding aan voor het leveren en verspreiden van compost, wij zijn u graag van dienst.


  • Kalkbemesting.

Wij kunnen voor u o.a. kalk en kleimineralen (allebei vrij van fosfaat en stikstof) leveren vanuit onze eigen silo en nauwkeurig strooien met een Bredal-strooier met computer en weeginstallatie. Deze strooier heeft een hoge bodemvrijheid zodat er ook over asperge gestrooid kan worden.

 

  • Kunstmest doseren.

Nauwkeurig kunstmest doseren met pneumatische rijenstooiers in bijvoorbeeld prei of kool, voor rijafstand van 60 en 75 cm.

Vollevelds   kunstmest strooien met Kuhn kunstmestverspreider met weeg- en doseercomputer en kantstrooiïnrichting.

 

  • Vloeibare kunstmest (Cultan) injecteren.

Rijenbemesting met bijvoorbeeld Cultan in de prei en andere tuinbouwgewassen, de vloeibare stikstofkunstmest wordt langs de rij in de grond geïnjecteerd. Dit wordt afhankelijk van de oogstperiode enkele weken na het planten éénmalig geïnjecteerd.


Laatste nieuws


Nieuw bodem scannen met Veris MSP3

Wij kunnen vanaf nu met onze eigen Veris MSP3 uw bodem scannen. Hiermee worden in één werkgang vijf variabelen nauwkeurig met GPS in kaart gebracht: Zuurgraad (pH) Organische stof gehalte Elektrische geleidbaarheid (EC) 0-30 cm Elektrische geleidbaarheid (EC) 0-90 cm Hoogte van ...

Lees meer »

Buienradar