Historie

 

De historie van ons bedrijf gaat terug tot 1936. De grondlegger van het bedrijf Gies Hermans begon toen met het maaien van koren. Hij maaide met de hand het koren en zijn vrouw bond de schoven. Een jaar later werd er door Gies Hermans een dorstkast gekocht van het merk Fortschritt, de dorstkast werd aangedreven door een Deutz motor, die was opgebouwd op een auto-onderstel. In 1961, de zonen Hay en Jo Hermans waren inmiddels ook in het bedrijf werkzaam, werd de eerste combine aangeschaft. Daarna begon men ook snel genoeg met machinaal bietenrooien en andere werkzaamheden.

 

In 1969 werd het bedrijf overgenomen door de gebroeders Hay en Jo Hermans. Het bedrijf werd steeds meer uitgebreid en gemoderniseerd, mede door de toename van de vollegrondsgroenteteelt in de regio. Zo groeide het toenmalige dorsbedrijf uit tot een breed georiënteerd dienstverlenend bedrijf voor bijna alle werkzaamheden in de agrarische sector. Er ontstond een uitgebreid dienstenpakket, waarvoor een uitgebreid machinepark nodig was.

 

Vanaf 2001 wordt het bedrijf door de derde generatie Joop, Arno en Jaap Hermans gerund en is het bedrijf door vraag vanuit de markt op meerdere terreinen actief. Zo is Gebr. Hermans B.V. naast agrarisch loonwerk ook steeds meer gespecialiseerd in grondverzet en cultuurtechniek. Op 31 augustus 2000 is het bedrijf gecertificeerd voor VCA* en op 1 oktober 2004 gecertificeerd voor Voedselkwaliteit Loonwerk VKL*. Sinds september 2001 heeft het bedrijf vergunning voor binnenlands en grensoverschrijdend beroepsvervoer.

Laatste nieuws


Nieuw bodem scannen met Veris MSP3

Wij kunnen vanaf nu met onze eigen Veris MSP3 uw bodem scannen. Hiermee worden in één werkgang vijf variabelen nauwkeurig met GPS in kaart gebracht: Zuurgraad (pH) Organische stof gehalte Elektrische geleidbaarheid (EC) 0-30 cm Elektrische geleidbaarheid (EC) 0-90 cm Hoogte van ...

Lees meer »

Buienradar